Tom Claus

Freelance Business Development & Project Management

Lutselusstraat 129, 3590 Diepenbeek, Belgie | +32 472 95 95 24 | hello@tomclaus.be


Hallo! Ik ben een 35-jarige freelance senior projectmanager, business developer en teamleider met uitgebreide ervaring in alle fasen van de ontwikkelingscyclus voor dynamische webprojecten. Mijn achtergrond omvat een solide expertise in project management, klantrelaties en bedrijfsontwikkeling. Voorheen heb ik gewerkt bij gerenommeerde bedrijven zoals Mobile Vikings, Cake.app & ACA Group.

Ervaring

ACA / BUSINESS UNIT MANAGER
2024 – nu, Hasselt
AlsBusiness Unit Manager COIN bij ACA Group geef ik leiding aan een team van ervaren ontwikkelaars en projectmanagers. Samen streven wij ernaar de verwachtingen van de klant te overtreffen en nieuwe normen te stellen in de DXP-sector door middel van innovatieve, hoogwaardige oplossingen.

ACA / SENIOR PROJECT MANAGER
2023 – 2024, Hasselt
Binnen de Business Unit COIN beheer ik projecten in Content & Information Management, dit zijn projecten die erop gericht zijn informatie in een bedrijf samen te brengen en te zichtbaar te maken voor interne medewerkers, klanten en/of leveranciers. Dit gebeurt door de ontwikkeling van portaalsites zoals een intranet- of internetsite. Ik ben verantwoordelijk voor een nauwgezette planning, toewijzing van middelen en het bevorderen van de samenwerking tussen teams. Ik geef prioriteit aan open communicatie met klanten om oplossingen op hun behoeften af te stemmen en uitzonderlijke resultaten te behalen.

CAKE / CO-FOUNDER & HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT
2018 – 2023, Hasselt
Samen met 4 andere co-founders zijn we Cake gestart in 2018. Cake is een transactie gebaseerd advertentieplatform voor retailers dat rechtstreeks geïntegreerd is in de bankapps van consumenten, waaronder Argenta Bank. Na de product-market fit heb ik een sales team uitgebouwd om de Cake-producten verder te commercialiseren. Klanten van Cake zijn onder andere Telenet, Proximus, Deliveroo, Aveve, Delhaize,… Cake is in 2023 verkocht aan Levenue.

MOBILE VIKINGS / HEAD OF VIKING DEALS
2016 – 2018, Hasselt
Ik was verantwoordelijk voor het loyalty / cashback platform van Mobile Vikings. Ik werkte hiervoor nieuwe innovatieve concepten uit samen met onze partners waaronder Coolblue, Bol.com en Zalando. Ik stuurde hiervoor ook een team van 6 personen aan, bestaande uit ontwikkelaars, marketeers en sales professionals.

MOBILE VIKINGS / DIGITAL MARKETEER
2014 – 2016, Hasselt
Ik was medeverantwoordelijk voor de dagdagelijkse marketing en evenementen van Mobile Vikings. Ik had daarnaast ook de titel van Technology Evangelist, waarmee ik onze interne kennis ging verspreiden op verschillende conferenties en bij tal van scholen.

MOBILE VIKINGS / FULL STACK DEVELOPER
2012 – 2014, Hasselt
Ik was een full-stack developer en heb verschillende projecten mee vorm gegeven waaronder de opstart van Mobile Vikings en Viking Spots.

INVENTIS / WEB ARCHITECT
2009 – 2012, Houthalen
Bij Inventis was ik verantwoordelijk voor het uitbouwen van verschillende websites en webtoepassingen, waaronder de digitalisering van het Pukkelpop-ticketingsysteem.


Professionele Opleidingen

VOKA / WAARDEREND COACHEN
2017, HASSELT
Opleiding voor concrete managementtechnieken om anderen effectiever te motiveren en te leiden.

GOOGLE / GOOGLE ANALYTICS INDIVIDUAL QUALIFICATION
2014 – 2018
De Google Analytics Individual Qualification behandelt basis- en geavanceerde Universal Analytics-concepten.

PHL / PROFESSIONELE BACHELOR TOEGEPASTE INFORMATICA
2006 – 2009, HASSELT
Opleiding Toegepaste Informatica met specialisatie in de software en productontwikkeling


Algemene Opleidingen

EASA / DRONE VLIEGBEWIJS A1/A3
2023, BRUSSELS
Opleiding en examen voltooid van het Europese A1/A3 drone vliegbewijs. Dit examen bevat alles omtrent luchtvaartregelgeving en luchtruimbeperkingen, operationele procedures, vluchtplanning en de algemene kennis over drones.

SYNTRA LIMBURG / ZYTHOLOOG
2014 – 2016, HASSELT
Opleiding tot Zytholoog: een gedegen bierdeskundige die de rol van biersommelier kan vervullen.


Varia

INSIGHTS DISCOVERY® – INSIGHTSWIEL MET 72 TYPEN
43: Motiverende Beslisser (Accommoderend) – Laatste versie oktober 2023