Tom Claus

twitter.com/tomclaus | linkedin.com/in/claustom


Hallo! Ik ben een 35-jarige freelance business developer, projectmanager en teamleider met uitgebreide ervaring in alle fasen van de ontwikkelingscyclus voor dynamische webprojecten. Mijn achtergrond omvat een solide expertise in project management, klantrelaties en bedrijfsontwikkeling. Voorheen heb ik gewerkt bij bedrijven zoals Mobile Vikings, Cake.app & ACA Group.

Wat historiek…

ACA / BUSINESS UNIT MANAGER
2024 – heden, Hasselt
Als Business Unit Manager COIN bij ACA Group geef ik leiding aan een team van ervaren ontwikkelaars en projectmanagers. Samen streven wij ernaar de verwachtingen van de klant te overtreffen en nieuwe normen te stellen in de DXP-sector door middel van innovatieve, hoogwaardige oplossingen.

ZAAKVOERDER / LOXONE ZELFBOUW BEGELEIDING
2020 – 2024, Diepenbeek
Voor enkele jaren heb ik een bedrijf gehad dat focuste op zelfbouwers die willen inzetten op domotica, smart-homes en hernieuwbare energie. Door zelfbouwers te begeleiden konden ze vele werken toch zelf uitvoeren, kostne besparen en toch inzetten op duurzaamheid. De begeleiding bestond eruit hen van de nodige documentatie, begeleiding en materialen aan te leveren voor een vlotte installatie.

ACA / SENIOR PROJECT MANAGER
2023 – 2024, Hasselt
Binnen de Business Unit COIN beheer ik projecten in Content & Information Management, dit zijn projecten die erop gericht zijn informatie in een bedrijf samen te brengen en te zichtbaar te maken voor interne medewerkers, klanten en/of leveranciers. Dit gebeurt door de ontwikkeling van portaalsites zoals een intranet- of internetsite. Ik ben verantwoordelijk voor een nauwgezette planning, toewijzing van middelen en het bevorderen van de samenwerking tussen teams. Ik geef prioriteit aan open communicatie met klanten om oplossingen op hun behoeften af te stemmen en uitzonderlijke resultaten te behalen.

CAKE / CO-FOUNDER & HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT
2018 – 2023, Hasselt
Samen met 4 andere co-founders zijn we Cake gestart in 2018. Cake is een transactie gebaseerd advertentieplatform voor retailers dat rechtstreeks geïntegreerd is in de bankapps van consumenten, waaronder Argenta Bank. Na de product-market fit heb ik een sales team uitgebouwd om de Cake-producten verder te commercialiseren. Klanten van Cake zijn onder andere Telenet, Proximus, Deliveroo, Aveve, Delhaize,… Cake is in 2023 verkocht aan Levenue.

MOBILE VIKINGS / HEAD OF VIKING DEALS
2016 – 2018, Hasselt
Bij Mobile Vikings was verantwoordelijk voor het loyalty / cashback platform. Ik werkte hiervoor nieuwe innovatieve concepten uit samen met onze partners waaronder Coolblue, Bol.com en Zalando. Ik stuurde hiervoor ook een team van 6 personen aan, bestaande uit ontwikkelaars, marketeers en sales professionals.

MOBILE VIKINGS / DIGITAL MARKETEER
2014 – 2016, Hasselt
Ik was medeverantwoordelijk voor de dagdagelijkse marketing en evenementen van Mobile Vikings. Ik had daarnaast ook de titel van Technology Evangelist, waarmee ik onze interne kennis ging verspreiden op verschillende conferenties en bij tal van scholen.

MOBILE VIKINGS / FULL STACK DEVELOPER
2012 – 2014, Hasselt
Ik was een full-stack developer en heb verschillende projecten mee vorm gegeven waaronder de opstart van Mobile Vikings en Viking Spots.


Opleidingen, Certificaten,…

EASA / DRONE VLIEGBEWIJS A1/A3
2023, BRUSSELS
Opleiding en examen voltooid van het Europese A1/A3 drone vliegbewijs. Dit examen bevat alles omtrent luchtvaartregelgeving en luchtruimbeperkingen, operationele procedures, vluchtplanning en de algemene kennis over drones.

SYNTRA LIMBURG / ZYTHOLOOG
2014 – 2016, HASSELT
Opleiding tot Zytholoog: een gedegen bierdeskundige die de rol van biersommelier vervult. Na deze opleiding heb ik ook enkele jaren meegewerkt in Brouwerij Den Toetëlèr te Hoeselt als brouwer.

PADI OPEN WATER – DUIKBREVET
2015, COZUMEL – MEXICO
Theoretisch examens en praktijk opleiding voltooid in het lokale zwembad te Bilzen, het eind-examen voor een Open Water duikbrevet (PADI) behaald in Cozumel, Mexico.


Hobbies

SPORTEN – SKIËN / LOPEN / ROEIEN
Als hobby hou ik me bezig met sporten zoals skiën, lopen en (indoor) roeien.
Enkele verwezelijkingen zijn de Midnight Sun Marathon (42km) in Tromsø, Noorwegen uitlopen. Daarnaast ook de Fisherman’s Friend StrongmanRun, een crosscountry competitie over lange afstand met verschillende hindernissen die al klimmend, kruipend, springend genomen moeten worden

Scroll to Top